Etetőanyagok

Hagyományos horgász etetőkeverékeink kizárólag természetes alapanyagból (magvak, lisztek stb.) és élelmiszeriparban használatos természetes vagy természetazonos aromákból, színezékek felhasználásával készülnek. Etetőkeverékeink minden esetben tartalmazzák a horgászat legalapvetőbb magjainak (kukorica, búza, napraforgó) őrleményeit. Ezekhez adagoljuk a különféle egyéb összetevőket, amelyek megadják az egyes etetőkeverékek jellegzetes ízét, illatát. Mindig jó minőségű alapanyagokat használjunk. A gabonákat keverés előtt frissen daráljuk le annak érdekében, hogy természetes aromájuk a jól záródó tasakban minél tovább megmaradjon és felbontás után is kifejtsék az elvárt csalogató hatást.

Minden évben igyekszünk újabb és újabb keverékeket kínálatunkban megjelentetni. Ennek oka, hogy a halak egy idő után bizonyos ízekre ráunnak és nem hajlandók rámozdulni az adott etetőanyagra. Ezt az unottságot lehet az új mixekkel kiküszöbölni. Sokszor a furcsa, mondhatni extrém aromákkal és adalékanyagokkal tudjuk a legnagyobb hatást elérni, főleg túlhorgászott vizeken.

Alap etetőkeverékek

Az ide tartozó etetőkeverékeink ún. basic mix-ek, azaz egy alapot kínálnak. Egy kis víz hozzáadásával már önmagukban is jól használhatók, de természetesen tetszőleges mértékben gazdagíthatók különféle adalékanyagokkal. Sokat dobhatnak rajtuk a különféle magkeverékek, aromák és aromaporok, fehérjedús adalékok (pl. halliszt, vérliszt, tejpor, burgonyaprotein, hemoglobin, kukoricaglutén), olajok, angolmorzsák stb. Ezek felhasználása esetén mindenképp gondoljunk arra, hogy nem mindig jobb a több. Sok esetben a túlzásba vitt adalékanyag inkább riasztólag hat a halakra.

Hidegvízi etetőanyagok

Bordó gyümölcsös

A gyümölcsös keverékek általában tavasztól őszig jól használhatók. A hideg vízre a kicsit könnyedebb aromájú keverékek válnak be, mivel a túl erős ízvilág elriaszthatja a halakat. Ez a mix egy vaníliás alapra épülő szilvás keverék, amelyet bordó köntösbe öltöztettünk, hogy ne legyen riasztó a hideg vízben eledelt kereső halak számára. A hideg vízre tekintettel magas arányban tartalmaz CSL-őrleményt. Kifejezetten jó fogásokat érhetünk el átmeneti időszakban a bordó gyümölcsössel, mikor a víz már napról napra melegebb és nem feltétlenül kell az etetőanyagnak teljesen beleolvadnia a környezetbe.

Fekete fűszeres


Hosszú éveken át tartotta magát az az elmélet, hogy szinte csak az édes, gyümölcsös Ízek eredményesek a hidegebb vizekben. Az elmúlt évek tapasztalata azonban rácáfolt erre és ennek köszönhetően alkottuk meg fekete fűszeres keverékünket. Bár etetőanyagunk nem édes, tapasztalatunk szerint jól használható édes horogcsalikkal.

Fekete pontyozó

A többi pontyozó keverékünkhöz hasonlóan ebben is magasabb arányban vannak durvább szemcsék. Sötét színe hűvösebb, tiszta vízben sem riasztja a halakat. Csalétekként mézes és gyümölcsös aromakeveréket alkalmaztunk ennél a mixnél. Ez a különleges ízvilág kora tavasszal és késő ősszel is eredményes. Akárcsak többi hidegvízi keverékünk, ez is magas arányban tartalmaz CSL-őrleményt.

Ha kissé aktívabbak a halak válasszuk a fekete pontyozót. Ha egy kiadós keszegezésre vágyunk, a nagyobb szemcséket egy kisméretű rostán akár el is távolíthatjuk belőle, mely egy későbbi pontyozás során még nagyon jól jöhet.

Fekete mézes nápolyis

Az édes ízeket nagyon szeretik mind a keszegek, mind a pontyok, mind pedig a kárászok. Ezt szem előtt tartva alkottuk meg ezt az etetőanyagot, amely a jól bevált méz mellett a nápolyi ízével is vonzza a halakat. Teszthorgászataink alapján jól használható kora tavasztól késő Őszig, így nem csak a hideg vizekre ajánljuk.

Klasszikus etetőkeverékek

(lila csomagolásban)

Ez a család az általános ízeket vonultatja föl, melyek a horgászatban, már régóta jelen vannak. Univerzálisnak mondhatók, alkalmasak minden békés halfaj horgászatához. Ha nem tudunk választani, akkor a lila csomagolású etetőanyagra van szükségünk biztosan nem nyúlhatunk mellé. Szinte mind remekül használható tavasztól, őszig.

Ánizsos